Význam slova hořčice
- (gastronomie) Hořčice je žlutá, případně žlutohnědá pasta sloužící k dochucování potravin. Vyrábí se z mletých semen stejnojmenné rostliny spolu s různým kořením, octem, solí a curkem. Výrazně žlutá hořčice je s velkou pravděpodobností dobarvená kurkumou.
Slovní druh
Podstatné jméno, rod ženský
Související výrazy
Hořčice může být také omylem zapsáno jako:
hořtice
Překlady do jiných jazyků
Anglicky
mustard
Německy
Senf (der), Mostert (der), Mostrich (der)
Francouzsky
sénevé, moutarde
Italsky
senapa, senape, mostarda
Španělsky
ajenabe, ajenabo, jenabe, mostaza, mostazo
Rusky
горчица
Latinsky
rhynchosinapsis, sinapi, sinapis
Polsky
musztarda, gorczyca
Je definice nekompletní? Můžete zjistit, co uvádí o slově hořčice wikipedie nebo abz.
Komentáře
Přidat nový komentář